Борис Джонсън обяви най-голямото еднократно намаляване на данъците във Великобритания

То възлиза общо на 6 млрд. британски паунда и ще освободи 2,2 млн. души от задължението да плащат

03.07.2022 | 10:10 Редактор: Ваня Кузманова
Борис Джонсън обяви най-голямото еднократно намаляване на данъците във Великобритания

Британският премиер Борис Джонсън и финансовият министър Риши Сунак написаха обща статия, за да обявят, по думите им, "най-голямото еднократно намаляване на данъците от десетилетие", демонстрирайки единство пред лицето на кризата с повишаването на разходите на домакинствата във Великобритания, предаде ДПА.

В статията във в."Сън", излязла днес, премиерът и финансовият министър казват, че когато в сряда се повиши прагът на системата за обществено осигуряване това ще спести на 30 милиона британски работници до 330 британски паунда (400 долара) годишно.

Те добавиха, че това историческо намаляване на данъците ще възлезе общо на 6 млрд. британски паунда и ще освободи 2,2 милиона души от задължението да плащат "каквито и да е социални осигуровки и данъци върху доходите си", а "близо 70 процента от британските работници" ще плащат по-ниски социални осигуровки, информира БТА. 

Джонсън отбеляза, че сега има "големи шансове" да се поправи ненужната данъчна тежест за хората и бизнеса в цяла Великобритания.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Джони
преди 2 месеца
Хаха, преди няколко месеца увеличиха данъците сега ще ги намалят. Накрая пак повече ще плащаме. Това като триковете на търговците. Вдигат цената на продукт с 30% и после обявяват 15% намаление.... а богатите си стават по-богати и един мармот завива шоколаТ Сигнализирай за неуместен коментар