Руски бомби удариха блок в Николаев, трима са убити, спасиха мъж изпод руините

Мълния активира взривно устройство и разруши мост над река Ирпен

29.06.2022 | 20:03 Редактор: Елеонора Танева
Руски бомби удариха блок в Николаев, трима са убити, спасиха мъж изпод руините

Нови удари по жилищен блок в Николаев. Най-малко трима са загиналите, а петима са ранени, след като руска атака порази сграда. Поразени са различни части на града, съобщи кметът Александър Сенкевич. Изпод развалините на разрушена пететажна сграда е изваден един жив човек, лекарите му оказват необходимата помощ.

В село Демидов в Киевска област мълния е задействала взривно устройство, което е разрушило мост над река Ирпен. По данни на местната власт има един загинал и двама ранени.

По-рано днес въоръжените сили на Руската федерация съобщиха, че с високоточно оръжие са унищожили четири командни пункта, включително батальони за териториална отбрана Харков-1 и Харков-2, както и тренировъчна база за чуждестранни наемници в Николаевска област, информира ТАСС. 

Според официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков руските военни са ударили и жива сила и военна техника на въоръжените сили на Украйна в 32 области, базата за ремонт на техниката на въоръжените сили в района на Лисичанск, 8 склада за боеприпаси и оръжия в Херсонска област, ДНР, Николаев, както и горивна база в района на Кулбакин в Николаевска област. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК