Луганска народна република: Наемници са избягали от Северодонецк и са захвърлили оръжията си

По думите на помощник-министъра на вътрешните работи Кисельов всички наемници са отишли в Лисичанск

26.06.2022 | 16:02 Редактор: Теодора Патронова
Луганска народна република: Наемници са избягали от Северодонецк и са захвърлили оръжията си

Наемници от Франция, Полша, Германия и САЩ са избягали от Северодонецк, като са захвърлили оръжията си. Това заяви помощник-министърът на вътрешните работи на т.нар. Луганска народна република (ЛНР) Виталий Кисельов.

Те са се придвижвали само през нощта и са носели със себе си единствено това, с което са можели да преминат и са изоставили основното си въоръжение, каза Кисельов. Движили са се на групи от по двама-трима души. Информацията е от един от военнопленниците, който лично им показвал пътя, допълни той.

По думите на Кисельов, всички наемници са отишли в Лисичанск.

Той заяви, че промишлената зона на Северодонецк не е напълно защитена, а в града все още има бойци от батальона "Луганск-1" и сили на териториалната отбрана на Украйна. Общата им численост е над 1 000 човека, съобщи БГНЕС.

По-рано руското командване съобщи, че в химическия завод "Азот“" в Северодонецк украинските бойци от батальона "Айдар" са задържали цивилни жители като заложници. След превземането на завода е започнало прочистването му и евакуацията на цивилните, а около 70 души са арестувани като военнопленници.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК