Гърция обяви бум на Ковид-19 заради туристите по островите

Всеки втори тест на остров Миконос е положителен за коронавирус

23.06.2022 | 14:31 Редактор: Жаклина Иванова
Гърция обяви бум на Ковид-19 заради туристите по островите

Спазвайте личните предпазни мерки при почивка в Гърция, съветват лекарите поради нова силна вълна с Ковид-19. Засега с висок риск са островите, където има струпване на туристи.

Всеки втори тест на остров Миконос е положителен за Ковид-19, съобщават от здравното министерство. Над 30% са заразените с вируса на островите Санторини и Милос, сочат резултатите от взетите проби.

И на другите острови има покачване на броя на носителите на вируса, но в по-ниски граници. Изключение е остров Тасос с единични случаи на заразени.

Властите информират туристите за риска от заразяване по време на туристическия сезон, като приканват да се спазват познатите мерки, въпреки че не са задължителни, предаде БНР.

Най-рисковите места за заразяване са заведения, сочат наблюдения на лекарите. На плажа също има струпване на туристи, които не спазват дистанция. Хората се заразяват по няколко пъти поради силната активност на Омикрон 4 и 5, констатират лекарите.

Министърът на здравеопазването Плеврис съобщи, че засега вълната от новозаразени не оказва натиск върху здравната система. Поради високите температури правителството не обмисля връщане на маските до септември.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
лекар
преди 6 дни
това е така, защото гърците са в пълен хаос като здравеопазване, потънали са в дългове / над 200 % от БВП/ и чакат друг да им ги изплащат. скоро няма да се оправят... така, че почивайте на нашето Черноморие.. Сигнализирай за неуместен коментар