Терор в Харков: Русия засили артилерийския обстрел

На ракетен обстрел бе подложен и украинският пристанищен град Николаев

22.06.2022 | 19:36 Редактор: Теодора Патронова
Терор в Харков: Русия засили артилерийския обстрел

В деня, в който в Русия и Украйна отбелязват 81 години от нападението на Нацистка Германия над Съветския съюз, руските войски засилиха артилерийския обстрел по втория по големина украински град Харков, съобщава Ройтерс.

Жертвите сред мирното население от вчера и днес са вече двадесет. Според украинските власти това "тероризиране на населението" цели да ги накара да прехвърлят повече ресурси в защита на Харков и да отслабят фронта си в Донбас.

Руските твърдения, че украинците в Северодонецк са обкръжени, се оказаха неверни. Мостовете над река Северски Донец са сринати, но журналист на свободна практика разпространи кадри, на които се вижда как подкрепления минават на източния бряг с помощта на надуваеми лодки, съобщи БНР.

На ракетен обстрел бе подложен днес и украинският пристанищен град Николаев - точно по времето, когато турска военна делегация обсъждаше в Москва условията за безопасен транзит на турски търговски кораби с украинско зърно. В Анкара обявиха преговорите за успех, след като турски товарен кораб напусна окупираното от руснаците пристанище Мариупол.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК