Руснаците настъпват мощно към Лисичанск, нови цивилни жертви в Харковска област

Украйна е нанесла въздушни удари по Змийския остров, който се контролира от Русия

22.06.2022 | 13:49 Редактор: Тодор Петров

Руската армия настъпва все повече към Лисичанск от юг. Украинската армия очаква ожесточени боеве като тези в Северодонецк и дори Мариупол. Руснаците напредват към Лисичанск от юг. 

Има реална опасност да се атакуват околностите на града през следващите дни. И там, подобно на съседния Северодонецк, се очакват интензивни боеве. 

Украинският президент отново настоя Европейският съюз да побърза със седмия пакет от санкции срещу Русия.

"Благодарение на тактически маневри, украинската армия укрепва отбраната в Луганска област. Там наистина е най-трудно. Окупаторите оказват силен натиск, както и в посока на Донецк и в Харковска област", заяви Володимир Зеленски. 

А при обстрел над Харквоска област загинаха поне 15 души, всички са цивилни. 

Междувременно украинската армия съобщи, че е нанесла въздушни удари по Змийския остров и е причинила "значителни загуби" на руските сили. Малкото парче земя в Черно море е ключово за контрола над региона и бе окупирано от руснаците в първите дни на инвазията през февруари. 

А днес се отбелязва и годишнината от нападението на Вермахта над СССР. Официален Кремъл често споменава Втората световна война, позната в Русия като Великата отечествена война, за да обясни действията си в Украйна.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК