Руснаците взривиха склад за гориво, спортен комплекс, обстрелват и Киев

На срещата на НАТО се очаква решение за модернизация на военното оборудване на Украйна, заяви Йенс Столтенберг

19.06.2022 | 14:13 Редактор: Елеонора Танева

При ракетен обстрел е унищожили склад за гориво в източния град Новомосковск, а в Николаев руска атака е разрушила спортен комплекс. Рано тази сутрин взрив се е чул от жителите на Киев. По първоначална информация украинската въздушна отбрана е свалила вражеска ракета в близост до града.

Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг конфликтът, предизвикан от Русия, може да трае с години.

Той подчерта, че подкрепата за Украйна от Алианса трябва да продължи, макар цената за нея да е висока. Той обяви, че на срещата на НАТО в Мадрид в края на този месец се очаква да бъде постигнато съгласие за пакет от помощи за Украйна, който ще улесни страната при прехода ѝ от остаряло съветско въоръжение към такова, което отговаря на натовските стандарти. 

Вчера украинският президент Володимир Зеленски посети градовете Николаев и Одеса, които са силно засегнати от руската инвазия. Той се срещна с борците, защитаващи Украйна, както и с военни генерали, на които благодари за службата.

"Чух докладите за щетите от руската инвазия. Загубите са огромни, много къщи са разрушени до основи, цивилни обекти са сринати, има много социални проблеми. Обещах на хората, загубили близките си, да им бъде оказана помощ. Ние определено ще възстановим всичко, което ни беше разрушено. Русия няма ракета толкова голяма, колкото е желанието на нашите хора да живеят", каза Зеленски. 

Междувременно Русия и Украйна си размениха военнопленници - по петима от всяка страна, които ще се завърнат в родините си.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
интереси
преди 1 година
Войната ще трае до тогава, докато Западът не престане да доставя многомилиардни пратки с все по-мощни и по-смъртоносни оръжия! Сигнализирай за неуместен коментар