Правителството на РСМ изчаква с коментара си по френското предложение за ветото на България

Управляващите изчакват единната позиция на европейските лидери

19.06.2022 | 14:03 Редактор: Елеонора Танева

Правителството в Северна Македония отказа да коментира френското предложение за вдигане на ветото на България върху членството на страната в Европейския съюз. Те ще изложат позицията си, след като стане ясна единната позиция на европейските лидери. 

Преди това френското предложение коментираха от опозицията в РСМ. В реч по време на антиправителствен протест в Скопие председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви, че ако Скопие приеме българските искания, е по-добре Република Северна Македония да не влиза въобще в Европейския Съюз. 

"Вместо да ни подкрепяте като съседи, вие ни блокирате, вие ни спирате и отдалечавате двата народа. Това ли са добросъседски отношения? Вместо да дойдете в Скопие и да коленичите, за да се извините за злодеянията, които сте направили срещу този народ по време на фашистката окупация във Втората световна война, вие искате да ретуширате историята ни. Това не са европейски ценности и това няма нищо общо с Европа. Това е нещото, което мъчи всеки от нас", коментира Мицкоски.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК