Захарова: Западът се "застреля в главата" с петролното ембарго

"Енергийните доставки непрекъснато се увеличават", подчерта говорителят на руското външно министерство

15.06.2022 | 23:02 Редактор: Жаклина Иванова
Захарова: Западът се

Западът се "самопростреля в главата", опитвайки се да ограничи вноса на енергия от петролните и газовите находища в Сибир. Това каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Пред репортери тя коментира, че след като ЕС е наложил ембаргото на руския петрол, Китай е увеличил доставките си от Русия.

"Енергийните доставки непрекъснато се увеличават: Китай знае какво иска и не се самопрострелва в крака. Докато тези на запад от Москва се самопрострелват в главата", подчерта говорителят.

Стратегическото партньорство на Москва с Пекин е устояло на опитите на Запада, който е искал да сее раздори, а ЕС крои самоубийствен курс, като се опитва да се диверсифицира от руската енергия, допълни Захарова, цитирана от БГНЕС.

Дипломатическите ресурси на Русия вече са пренасочени далеч от Европа, САЩ и Канада към Азия, Африка и бившия Съветски съюз, добави тя.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Загрижен за Русия
преди 1 месец
Много сте се загрижили за запада... Оставете го "застреляния се Запад"! Погрижете се за Дагестан, Бурятия,Якутия, Карелия, Тюмен, Курилските острови, Камчатка, Амур, Астраган, Магадан, Сахалин... и всички други райони потънали в кал и фекалии! Сигнализирай за неуместен коментар