Русия: Украински националисти застреляха в гръб 32-ма военни, които искаха да се предадат

Военните се придвижвали към руските части с вдигнато бяло знаме

14.06.2022 | 13:02 Редактор: Елеонора Танева
Русия: Украински националисти застреляха в гръб 32-ма военни, които искаха да се предадат

Руското Министерство на отбраната твърди, че украински националисти за разстреляли 32-ма военни от Украйна. 

Официалният представител на руското МО генерал-лейтенант Игор Конашенков заяви, че след провеждане на огнева подготовка за настъплението на руските войски в района на Новомихайловка в Донецката народна република, повече от 30 военнослужещи от 25-и батальон на 54-та механизирана бригада на Въоръжените сили от Украйна, са решили да се предадат.

"Около 22 часа военнослужещите с бели знамена започнаха да приближават към руските позиции. В този момент с бронирана техника пристигнало подразделение на украинския националистически отряд. Открили кръстосан огън по украинските военнослужещи в гръб. В резултат на това били убити 32-ма украински военнослужещи", каза Конашенков, цитиран от ТАСС.

Той коментира, че това е поредният случай, в който киевският националистически режим се опитва да спре отстъплението и предаването на своите части чрез наказателни действия на отряди.

Представителят на МО отбеляза, че животът на украински военнослужещи и мобилизирани бойци от части за териториална отбрана не означават нищо за настоящото ръководство на Украйна. 

"Искам да подчертая, че през последните седмици зачестиха случаите на стрелба в гръб на украински военнослужещи от националистически части", коментира генералът.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК