Медведев: Копелета и изроди искат смъртта на Русия

"Докато съм жив, ще правя всичко за това те да изчезнат", заяви той

07.06.2022 | 20:14 Редактор: Искра Ангелова
Медведев: Копелета и изроди искат смъртта на Русия

Бившият руски президент Дмитрий Медведев изрази жлъчно днес "ненавистта си" към "дегенератите", които "искат смъртта на Русия". Изказването му илюстрира втвърдяването на тона от страна на някои висши представители в Москва в разгара на настъплението срещу Украйна, предаде Франс прес.

"Често ме питат защо постовете ми в "Телеграм" са толкова резки. Отговорът е, че ги ненавиждам. Това са копелета и изроди. Те искат смърт за нас, за Русия. И докато съм жив, ще правя всичко за това те да изчезнат", написа в същата платформа 56-годишният експрезидент, без да уточни кого има предвид.

Медведев, който е близък съюзник на настоящия държавен глава Владимир Путин, беше президент от 2008 до 2012 г. и премиер от 2012 до 2020 г. Сега той е заместник-председател на влиятелния Съвет за сигурност.

Смятан преди за умерен в изказванията си човек, от началото на руското настъпление в Украйна той се наложи като един от най-яростните критици на западните страни, въвели санкции срещу Москва.

Миналия месец той осъди "безумните" икономически санкции срещу Русия.

Италианският външен министър Луиджи Ди Майо изрази безпокойство от изказването на Медведев в Телеграм за враговете на Русия, предаде ТАСС, цитирана от "Фокус".

"Изявленията на Медведев са много сериозни и опасни. Това са недопустими думи, които силно ни безпокоят и поради факта, че идват от заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия. Това не е знак за диалог, не е стремеж към спиране на огъня, не е опит за възстановяване на мира, а са недвусмислени думи на заплаха към онези които настойчиво се стремят към мир", заяви Ди Майо, цитиран от АНСА.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Ярослав Якимов
преди 1 година
Нищо срещу Русия само добре защитени и отделно и независими Сигнализирай за неуместен коментар