Първият кораб потегли от Мариупол, градът се връща към нормалния живот

Възстановена е работата на обществения транспорт по някои от маршрутите

31.05.2022 | 10:30 Редактор: Жаклина Иванова
Първият кораб потегли от Мариупол, градът се връща към нормалния живот

Днес от пристанището в Мариупол е излязъл първият товарен кораб от вида "Славутич", натоварен с метал, съобщи пресслужбата на Южния военен окръг. Корабът е първият, влязъл в града след края на военните действия в Мариупол.

Плавателният съд е напуснал пристанището, ескортиран от артилерийски и противодесантни катери на военноморската база Новоросийск на Черноморския флот. Той ще достави товара си в пристанището в Ростов на Дон.

Първият кораб навлезе в пристанището в Мариупол на 27 май, след като по-рано говорител на пристанищните власти съобщи, че там вече могат свободно да бъдат приемани плавателни съдове.

На 20 май говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков отбеляза, че руските военни са освободили територията на завода "Азовстал", където имаше блокирани бойци от украинските въоръжени сили, припомни БГНЕС.

Съобщава се, че градът постепенно се връща към нормалния си живот: възстановена е работата на обществения транспорт по някои от маршрутите, територията на града се разчиства, а комуналните служби работят по възстановяването на снабдяването с вода и електричество.

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
xjxjf
преди 1 година
Как може да напишете подобна тъпня!??!! За каква "нормалност" става дума, след като града е унищожен от руските фашисти и башибозук, избити са над 30000 цивилни за 3 месеца и за вас това е нормално!?!?! А това, че някъв руски кораб напуска пристанището с КРАДЕНА стомана от "Азовсталь" означава само едно--- РУСКИТЕ БАШИБОЗУЦИ са *** крадливи!!! НЕслучайно 5 други кораба са охранявали крадения товар...... руските *** заслужават да им се случват страшни нещастия, дано да им се върне 10-кратно Сигнализирай за неуместен коментар