Руски посланик обяви кога Путин може да използва тактически ядрени оръжия

Дипломат номер едно на Русия във Великобритания е убеден, че това няма да се случи

29.05.2022 | 08:13 Редактор: Елеонора Танева
Руски посланик обяви кога Путин може да използва тактически ядрени оръжия

Руският посланик във Великобритания Андрей Келин не вярва страната му да използва тактически ядрени оръжия във войната в Украйна. Той заяви това в интервю за Би Би Си. В разпространена извадка от разговора Келин казва, че според руските военни правила подобни оръжия не се използват в конфликт като този.

"Русия има много строги разпоредби за използването на ядрени оръжия, това може да стане само, когато е застрашено съществуването на страната", изтъкна посланикът.

В доста напрегнатото интервю Андрей Келин отрича, че руските войски обстрелват цивилни граждани и заявява, че обвиненията във военни престъпления в Буча са "изфабрикувани", уточнява БНР.

Притиснат от водещия Клайв Майри, че има доказателства за извършените престъпления в Буча, посланикът отново посочи, че според Русия всичко е било "инсценирано", за да се прекъснат преговорите.

Би Би Си припомня, че същата версия на събитията е била изложени и по-рано от външния министър Сергей Лавров, който каза, че "инсценировката" е направена след напускането на руските войски.

Западът обаче твърди, че сателитни снимки показват, че трупове е имало по улиците на Буча две седмици преди руснаците на напуснат града. 

Как България посреща украинските бежанци?

По най-добрия възможен начин - държавата и гражданите показаха истинска човечност.
9%
Враждебно! Украинците се сблъскват с незаслужена злоба и агресия.
9%
С добри намерения, но с хаотични действия и липса на организация.
15%
Посрещаме ги отлично, а те се държат нагло с нас и ни се качват на главите!
68%
Общо 6114 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК