Руските войски достигнаха до една от последните крепости на украинците в Луганск

Северодонецк е под непрекъснат обстрел

25.05.2022 | 22:29 Редактор: Теодора Патронова
Руските войски достигнаха до една от последните крепости на украинците в Луганск

Руските войски достигнаха покрайнините на Северодонецк - една от последните крепости на украинците в Луганска област. Градът е под непрекъснат обстрел от артилерия, заедно със съседния Лисичанск. 

Руският парламент прие закон, с който повиши максимално допустимата възраст за записване в армията от 40 на 50 години.

Президентът Путин пък подписа указ, с който улеснява придобиването на руско гражданство от жителите на окупираните украински земи в Херсонска и Запорожка област.

Министерството на външните работи на Украйна осъди действията на Русия по даване на руско гражданство на жителите на териториите, временно окупирани от руската армия в Херсонска и Запорожка области.

"Незаконното издаване на паспорти в Херсон и Запорожие, както и в Крим и временно окупираната част от Донецка и Луганска области, е грубо нарушение на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, на нормите и принципите на международното хуманитарно право и на задълженията на Русия като окупационна власт“, заявиха от министерството.

От руското министерство на отбраната предупредиха НАТО да не праща бойни кораби в Черно море и предложиха да отворят хуманитарен коридор за кораби с украинско зърно, но само в замяна на премахване на санкциите срещу Русия, съобщи БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК