Поне 11 души загинаха при 4 бомбени атентата в Афганистан

Бомбите са били поставени в микробуси и джамия

25.05.2022 | 22:15 Редактор: Жаклина Иванова
Поне 11 души загинаха при 4 бомбени атентата в Афганистан

Най-малко 9 души бяха убити, когато три бомби, поставени в отделни микробуси, избухнаха в северния афганистански град Мазари-Шариф, съобщи полицията.

"Бомбите са били поставени в три микробуса в различни райони на града", заяви за АФП говорителят на полицията в провинция Балх Асиф Вазири, като добави, че други 15 души са ранени.

Късно днес друга бомба избухна в джамия в столицата Кабул, убивайки най-малко двама души и ранявайки 10 други, посочиха от вътрешното министерство.

От болницата за Спешна помощ в Кабул съобщиха в Twitter, че при взрива в джамията са загинали 5 души, а други 22 са ранени. От министерството информираха, че бомбата е била поставена във вентилатор в джамията.

До момента нито една групировка не е заявила, че е извършила четирите бомбени нападения. Все още не е ясно дали бомбените атентати са били насочени към определена общност, информира БГНЕС.

Десетки цивилни бяха убити в Кабул и други градове по време на Рамазана, който приключи на 30 април в Афганистан, при предимно сектантски нападения - за някои от тях претендира "Ислямска държава".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК