Северна Корея: Ситуацията с коронавируса е под контрол

2,54 милиона души вече са се възстановили

24.05.2022 | 18:18 Редактор: Искра Ангелова
Северна Корея: Ситуацията с коронавируса е под контрол

Северна Корея увери, че ситуацията с коронавируса е "под контрол", предаде Ройтерс, като се позова на държавната информационна агенция КЦТА.

Затворената комунистическа държава призна на 12 май за първи случаи на коронавирус на своя територия - повече от две години след началото на пандемията. Това предизвика сериозни опасения на фона на липсата на ваксини, лошото състояние на здравната система и потенциалния недостиг на храни в страната с население от над 25 милиона души.

КЦТА съобщи за още 134 510 човека "със симптоми на треска", без да уточни колко от тях са дали положителен тест за коронавирус. Севернокорейската държавна медия обаче отбеляза стабилна низходяща тенденция, като броят на новите случаи е под 200 хиляди трети пореден ден.

Потвърдените случаи на хора "със симптоми на треска" в Северна Корея вече са общо 2,95 милиона. 2,54 милиона души вече са се възстановили. Броят на починалите остана непроменен - 68, предава БТА.

КЦТА похвали "успехите" в борбата с епидемията, които обясни с предприетите от властите спешни мерки, които според нея са довели до драстичен спад на новозаразените и смъртните случаи и до увеличаване на излекуваните. Това "доведе до ефективно ограничаване и контролиране на разпространението на пандемичната болест и поддържане на ясно стабилна ситуация", увери севернокорейската държавна информационна агенция.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК