Петролът и биткойнът поскъпват, рекордни цени на горивата в САЩ

Саудитска Арабия ще продължи да подкрепя ролята на Русия в ОПЕК+

23.05.2022 | 11:31 Редактор: Тодор Петров
Петролът и биткойнът поскъпват, рекордни цени на горивата в САЩ

Петролът поскъпна в началото на седмицата, докато инвеститорите претегляха напрегнатите продуктови пазари и по-слабия долар срещу опасенията за глобалния растеж.

Цените на бензина и дизела се повишиха до рекорди преди началото на сезона на отпуските в САЩ, който започва след около седмица. Мениджърите на пари също засилват възходящите залози за суровия петрол.

Саудитска Арабия сигнализира, че ще продължи да подкрепя ролята на Русия в групата производители на ОПЕК+, подкопавайки водените от САЩ усилия за изолиране на Москва заради нейната инвазия в Украйна, пише Financial Times. Кралството се надява да изработи споразумение с ОПЕК+ , което включва Русия, каза пред вестника министърът на енергетиката принц Абдулазиз бин Салман.

В същото време биткойнът се възстанови до около $30,000 след като през по-голяма част от уикенда се търгуваше под тази граница. Най-голямата криптовалута поскъпна с близо 2% до 30 450 долара. В продължение на 7 седмици дигиталният актив поевтинява, като това е най-дългата такава серия от август 2011 г., според данни, събрани от Bloomberg.

Биткойн вероятно ще се движи между 29 000 и 31 000 долара през следващите няколко седмици“, казаха Ноел Ачесън и Конрад Лесер от Genesis Global Trading.

Четете повече в bloombergtv.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК