Мъск: Обвиненията срещу мен за сексуално посегателство са напълно неверни

Изпълнителният директор на Teslа ги определя като "политически мотивирани"

21.05.2022 | 15:00 Редактор: Здравко Черкезов
Мъск: Обвиненията срещу мен за сексуално посегателство са напълно неверни

Изпълнителният директор на Teslа и собственик на космическата фирма "SpaceХ" Илън Мъск отхвърли обвиненията срещу него в сексуално посегателство.

Най-богатият човек в света отрича твърденията като "напълно неверни" и ги определя като "политически мотивирани", предаде БНР.

Мъск заявява, че в миналото е гласувал за демократите, защото са били "партия на добротата," но, след като са се превърнали в "партия на разделението и омразата", вече не може да ги подкрепя и ще гласува за републиканците.

Обвиненията срещу Мъск са свързани с инцидент от 2016 година, когато по време на полет до Лондон Илън Мъск поискал масаж в стаята си и предложил секс на служителката.

Стюардесата е работила като член на екипажа на компанията "SpaceХ", a изискването било тя да бъде и масажистка.

Не се съобщава името ѝ, но според интернет изданието "Инсайдър" две години по-късно анонимната стюардеса и най-богатият в света са постигнали извънсъдебно споразумение за 250 000 долара, което включва и клауза за запазване на поверителност.

Сара Нелсън от синдиката на стюардесите критикува Мъск, като посочи, че предприемачът смята, че "богатството му дава правото да прави всичко, което пожелае, но трябва да знае, че корпоративна Америка вече не притежава властта, която се опита да вземе от работниците, защото те са осъзнали стойността и силата, която имат заедно".

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК