Русия: Пентагонът експериментира с психично болни край Харков

Участниците в тези проучвания са евакуирани през януари 2022 година

20.05.2022 | 09:50 Редактор: Искра Ангелова
Русия: Пентагонът експериментира с психично болни край Харков

На разположение на Министерството на отбраната на Руската федерация се появиха нови данни за експерименти на САЩ, провеждани върху украинци в психиатрична болница близо до Харков. Това съобщава началникът на отдела за радиационна, химическа и биологична защита на въоръжените сили на Руската федерация Игор Кирилов.

Нехуманните експерименти са насочени главно към пациенти от мъжки пол на възраст между 40 и 60 години с висок стадий на физическо изтощение, предупреждава руското военно министерство.

"Получихме нова информация, разкриваща подробности за нечовешките експерименти на Пентагона върху украински граждани в психиатричната болница № 1 (село Стрелче, област Харков). Основната категория субекти е група пациенти от мъжки пол на възраст 40-60 години с висока степен на физическо изтощение", казва той, цитиран от "Труд".

За да скрият принадлежността си към Съединените щати, експертите, провеждащи изследването, пристигат на украинска територия през трети страни. За участието им обаче става известно и Кирилов дори показа снимка на жителка на Флорида Линда Порто - един от участниците в експериментите.

Офицерът също така отбелязва, че участниците в тези проучвания са евакуирани през януари 2022 г. А всички препарати и оборудване, използвани по време на работата им, са изнесени в западните райони на Украйна.

Агенция Life припомня, че по-рано руското министерство на отбраната уличи Киев в създаването на мрежа от 30 биологични лаборатории, поръчани от Съединените щати. На разположение на руското военно ведомство са документи, които говорят за особено опасни патогени: причинители на чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни болести.

Според руското министерство на отбраната, САЩ са финансирали украински биолаборатории за 32 милиона долара. Те изследват причинителите на конго-кримската хеморагична треска, лептоспирозата и хантавирусите. 

Очаквате ли Русия да нападне друга държава след Украйна?

Да, със сигурност. Застрашени са Молдова, Литва, Латвия, Естония, Финландия...
11%
Не, Путин ще спре само с Украйна, но едва след като присвои желаните територии.
19%
На Путин му се иска, но няма да посмее, защото този път НАТО ще отвърне сериозно.
8%
Украйна ще спечели войната и Русия няма да има ресурс и боен дух за ново нападение.
12%
България е застрашена от руско нападение заради политиката, която води в последно време.
2%
Русия не е нападала никого, а защитава сигурността си под заплахата НАТО.
48%
Общо 9339 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
КАКВО ОТРИЛА РУСИЯ В
преди 2 месеца
За да скрият принадлежността си към US експертите-психиdтри, провеждащи изследването, пристигат на украинска територия през трети страни говорят на китайски. На разположение на руското военно ведомство са документи, които говорят за особено опасни патогени: причинители на чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни болести, които произвеждат само в руски лаборатории. Сигнализирай за неуместен коментар