Путин: Има доказателства за американски биолаборатории в Украйна

Президентът съобщи, че те събират биологични материали

16.05.2022 | 15:53 Редактор: Теодора Патронова
Путин: Има доказателства за американски биолаборатории в Украйна

Целта на американските биолаборатории в постсъветското пространство е да събират биологични материали и да изследват спецификата на разпространението на вирусите, заяви руският президент Владимир Путин. Той припомни, че Русия отдавна алармира за военно-биологичната активност на САЩ в региона, предаде ТАСС.

"Както знаете, Пентагонът е създал десетки специализирани биолаборатории и центрове в нашия общ регион. И те в никакъв случай не се занимават с оказване на медицинска помощ на населението на тези страни. Основната им задача е да събират биологични материали и изучават за свои цели спецификата на разпространението на вируси и опасни болести", каза Путин по време на среща на върха на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКБ) в Москва, пише "Труд".

"Сега в хода на специалната операция в Украйна са получени документални доказателства, че в непосредствена близост до нашите граници всъщност са създадени компоненти на биологични оръжия, в нарушение на конвенциите за забрана на биологични оръжия. Разработваха се възможни методи и механизми за дестабилизиране на епидемиологичната обстановка в постсъветското пространство", каза Путин, цитиран от Интерфакс.

Очаквате ли Русия да нападне друга държава след Украйна?

Да, със сигурност. Застрашени са Молдова, Литва, Латвия, Естония, Финландия...
11%
Не, Путин ще спре само с Украйна, но едва след като присвои желаните територии.
19%
На Путин му се иска, но няма да посмее, защото този път НАТО ще отвърне сериозно.
8%
Украйна ще спечели войната и Русия няма да има ресурс и боен дух за ново нападение.
12%
България е застрашена от руско нападение заради политиката, която води в последно време.
2%
Русия не е нападала никого, а защитава сигурността си под заплахата НАТО.
48%
Общо 9339 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
ГЛУПАВИТЕ АМЕРИКАНЦИ
преди 1 година
ГЛУПАВИТЕ АМЕРИКАНЦИ "СА НАПРАВИЛИ" СМЪРТОНОСНИ БИО-ЛАБОРАТОРИИ НА 10 КИЛОМЕТРА ОТ РУСКАТА ГРАНИЦА. ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО? ЗА ДА ГИ ПЛЕНЯТ РУСКИТЕ ВОЙСКИ В СЛУЧАЙ НА ВОЙНА С УКРАЙНА. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ КРАВАРИТЕ СА ***, А МУЖИЦИТЕ НИ МИСЛЯТ, ЧЕ СМЕ ДЕБЕЛИ КАТО Т.... . Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Лилова Янка
преди 1 година
Имаше такива доказателства и за Садам и за Гадафи, ама няма ги вече и двамата отдавна. Та и *** ще изчезне един ден. Сигнализирай за неуместен коментар