Фон дер Лайен: Русия е най-пряката заплаха за световния ред

Председателят на ЕК се срещна с японския премиер Фумио Кишида

12.05.2022 | 07:56 Редактор: Теодора Патронова
Фон дер Лайен: Русия е най-пряката заплаха за световния ред

Русия е най-пряката заплаха за световния ред поради нашествието си в Украйна, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от Франс прес.

Русия "е днес най-пряката заплаха за световния ред с варварската си война срещу Украйна и притеснителния си пакт с Китай", заяви Фон дер Лайен в Токио след среща с японския премиер Фумио Кишида и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, съобщи БТА.

На срещата на високо равнище между ЕС и Япония беше приета и съвместна декларация за създаване на цифрово партньорство, добави председателят на ЕК на съвместната пресконференция с Шарл Мишел и Фумио Кишида. Това е първото подобно партньорство между ЕС и друга страна, отбелязва ТАСС.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК 


3
5 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Аз мисля,че Нато,ЕС,САщ се стремят за налагане нов световен ред,не Русия.За всичко ви попречи Русия и сега е виновна,че спира пъкленовите планове ,от вас създадени. Сигнализирай за неуместен коментар
2
6 rate up comment rate down comment 0
Лайнен
преди 1 година
Лай куче проклето РУСИЯ ЩЕ ВИ ПОМЕТЕ ФАШИСТИ ГНУСНИ.КОГА УБИВАХТЕ С КОВИД НЕ СЕ ВИЖДАШЕ СЕГА РУСИЯ РЕШИ ДА НИ СПАСИ И Я НАПРАВИХТЕ НАЙ-ЧЕРНАТА С ФАЛШИВИТЕ МЕДИИ ЕСТЕСТВЕНО Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 7
РУСИЯ- ФАШИЗЪМ
преди 1 година
ФАШИЗЪМ-РУСИЯ-РУСИЯ-ФАШИЗЪМ-РУСИЯ. РУСИЯ И ФАШИЗЪМ Е ВСЕ ЕДНО. Сигнализирай за неуместен коментар