Шолц: Путин няма да спечели войната, свободата и сигурността ще триумфират

По думите му руският президент иска да подчини Украйна и да унищожи идентичността ѝ

09.05.2022 | 19:56 Редактор: Теодора Патронова
Шолц: Путин няма да спечели войната, свободата и сигурността ще триумфират

"Никога повече! Никога повече война, геноцид, тирания!" Това е най-важният урок, който Германия е научила от катастрофалната си история между 1933 и 1945 година". Това отбеляза в телевизионно обръщение към народа си канцлерът Олаф Шолц.

"Някога руснаците и украинците са се сражавали и са дали огромни жертви, за да победят смъртоносния германски фашизъм. Тогава Германия е носила вина и пред двата народа – руския и украинския. Затова десетилетия наред се стремим към помирение с тях. Сега руският президент Путин иска да подчини Украйна и да унищожи културата и идентичността ѝ. Путин дори сравнява своето варварство и военна агресия с борбата срещу националсоциализма. Това е изопачаване на историята", изтъкна той.

Шолц беше категоричен, че няма да има мир под руски диктат, защото нито украинците ще го приемат, нито Западът.

"Дълбоко съм убеден, че Путин няма да спечели тази война. Украйна ще устои. Свободата и сигурността ще триумфират, също както преди 77 години в битката срещу насилието и диктатурата", подчерта канцлерът, цитиран от БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Илиана
преди 1 година
Незнам защо преиначават нещата. Путин ще победи и така да бъде! Той се бори срещу неонацисти в Украйна. Поклон за това! В Азия има много фашисти, защо никой това не го споменава?!?! Сигнализирай за неуместен коментар