ООН: Има доказателства, че Русия краде зърно от Украйна

Организацията твърди, че руските сили също крадат и селскостопанската техника

07.05.2022 | 08:25 Редактор: Искра Ангелова
ООН: Има доказателства, че Русия краде зърно от Украйна

Организацията на ООН за прехрана и земеделие има доказателства, че руските сили крадат зърно от Украйна в момент, когато пристанищата на страната са неспособни да изнасят заради разрушенията и бомбардировките.

Йозеф Шмидхубер, заместник-директор на отдела за пазари и търговия на Организацията съобщи на брифинг на ООН в Женева, че около 700 000 тона зърно са "изчезнали“ от Украйна. Той предупреди, че няма "статистически данни" за възможни кражби.

"Има доказателства, че руските войски са унищожили силозите за съхранение и че плячкосват наличното зърно. Руските сили също крадат и селскостопанската техника", каза той, цитиран от БГНЕС.

По думите му кадрите, на които се вижда кражбата на зърно с камиони от страна на Русия, и които се публикуват ежедневно в интернет, са "доста достоверни".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
АМИ ЩЕ КРАДЕ Я !
преди 1 година
КОТА РУСИЯ НЕ Е КРАЛА ОТ ЗАВОЮВАНИ ТЕРИТОРИИ. СЛЕД 2 СВЕТ. ВОЙНА, САМО ЗА ОФИЦЕРИТЕ Е БИЛО РАЗРЕШЕНО ПО 1-2 КАМИОНА С ЦЕННИ ВЕЩИ ДА ИЗНЕСАТ. МАРШАЛ ЖУКОВ СЕ Е "ПРОСЛАВИЛ", С НЯКОЛКО ЕШЕЛОНА СКЪПА ПОКЪЩНИНА ИЗНЕСЕНА В МОСКВА + САНДЪЧЕ СЪС СКЪПОЦЕННОСТИ (СПОРЕД НКВД). Сигнализирай за неуместен коментар