Байдън: Изпратихме смъртоносни противотанкови системи за Украйна

"САЩ няма да позволят Русия да използва газов шанташ", заяви американският президент

28.04.2022 | 20:07 Редактор: Искра Ангелова
Байдън: Изпратихме смъртоносни противотанкови системи за Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън поиска от Конгреса допълнителни 33 млрд. долара за Украйна, като заяви, че това "не е евтино", но че Вашингтон не може да остане безучастен към "жестокостите и агресията" на Русия.

Байдън подчерта, че Съединените щати "не атакуват Русия" въпреки "тревожната реторика" на Москва. Той заяви, че САЩ вече са доставили на Украйна по 10 смъртоносни противотанкови оръжейни системи за всеки танк, който Русия е изпратила в страната.

"Ние не нападаме Русия. Ние помагаме на Украйна да се защити от руската агресия", заяви Байдън, цитиран от БГНЕС.

Той допълни, че САЩ няма да позволят на Русия да използва "газов шантаж", за да оказва натиск върху европейските съюзници и да подкопава санкциите, наложени на Москва заради инвазията ѝ в Украйна.

"Няма да позволим на Русия да сплашва или да изнудва, за да избегне тези санкции. Няма да им позволим да използват петрола и газа си, за да избегнат последствията от агресията си", отсече Байдън.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
до последния укри
преди 2 години
Браво, на миролюбеца, Бай Дън! Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 2
Илиев
преди 2 години
Поживял си старецът,че другите могат да си отидат от този свят не го е еня.*** ли си да изпращаш смъртоносно оръжие,а ревеш кански,че трябва да запазим мирът в Украйна.Белия дом днес, е много близо до Русия! Сещаш се за какво ти пиша. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Добърден
преди 2 години
Вие никога не нападате директно ако не сте сигурни че противника е в пъти по слаб от вас. С проксита е по лесно нали военнолюбци? То не беше талибани, ИДИЛ сега фашагите от Азов. Типично за вас. Сигнализирай за неуместен коментар