Великобритания иска пълно изтласкване на Русия от Украйна и връщане на Крим

20 руски бойни съдове са в оперативната зона на Черно море

28.04.2022 | 10:58 Редактор: Тодор Петров
Великобритания иска пълно изтласкване на Русия от Украйна и връщане на Крим

Руският Черноморски флот продължава да е в състояние да поразява цели по цялото украинско крайбрежие, въпреки загубата на флагмана "Москва" и бойния кораб "Саратов", показват последните данни на британското разузнаване.

По данни на британското разузнаване около 20 руски бойни съдове, включително подводници, са в оперативната зона на Черно море. 

"Босфора остава затворен за всички нетурски военни кораби, което прави невъзможна замяната на крайцера "Москва", отбелязва Министерството на отбраната. Русия се опитва да откъсне Украйна от достъп до Черно море, което сериозно ще затрудни търговията ѝ, допълват британските военни, съобщи БНР. 

Снощи британският външен министър Лиз Тръс открито призова Запада да снабди Украйна с противокорабни ракети, танкове и изтребители. Тя допълни, че победата на Украйна над Русия сега трябва да се превърне в стратегически императив за Запада, което означава, че руските сили трябва да бъдат отблъснати от цялата територия на Украйна. 

Министърът на отбраната Бен Уолъс заяви днес в интервю за "Скай нюз", че Великобритания подкрепя пълното изтласкване на Русия от Украйна и не изключи подкрепа за Украйна да си върне Крим, който Русия анексира през 2014 година.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 1
До мичмана
преди 1 година
Скапа Флоу не беше ли мястото на най-големия резил на британския флот през ВСВ ?!? Където под носа им, в дома им, в укрепеният им дом, се вмъкна Гюнтер Прийн с U 47 и торпилира, като на учение, няколко от най-големите и мощни кораби ?!???? Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 2
Мичман Воробейчик
преди 1 година
Можеш да се обзаложиш че не само ще пробваме.....Имаме нещо за вас...едно малко "подаръче " от Скапа Флоу! Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 2
Нека пробват
преди 1 година
То и аз искам Памела Андерсен.... Сигнализирай за неуместен коментар