Русия блокира украински части в завода "Азовстал", паднал е град Кремина

Украйна съобщи, че е отблъснала шест вражески атаки на територията на Донецк и Луганск

26.04.2022 | 12:30 Редактор: Теодора Патронова
Русия блокира украински части в завода

Украинските военни съобщават, че руските войници продължават да блокират украинските части в завода "Азовстал" в Мариупол. В информацията се казва още, че склад за боеприпаси е бил унищожен от украински сили, като при атаката са били убити приблизително 70 души.

Украйна съобщи, че е отблъснала шест вражески атаки на територията на Донецк и Луганск през последните 24 часа.

От своя страна руските военни заявиха, че през нощта са нанесли удари по над 90 военни цели в Украйна. Убити са най-малко 500 украински войници и са били унищожени десетки бронирани машини, артилерия и друго военно оборудване. Русия също така заяви, че е нанесла удари по два склада с боеприпаси в източната украинска област Харков.

По-рано британското министерство на отбраната съобщи, че град Кремина в Луганск е паднал. В ежедневната актуализация за войната също се казва, че руските сили вероятно се опитват да обградят силно укрепени украински позиции в източната част на Украйна, съобщи БНР.

Очаква се днес да стане ясно дали Германия ще предостави тежко въоръжение на Украйна, което би било ясна промяна в предпазливата политика на Берлин относно военната подкрепа за Киев.

Великобритания обяви, че ще изпрати на Украйна нови линейки, пожарни коли, медицински пособия и пари за медиците, за да се подпомогне работата им.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК