Джонсън прогнозира: Войната в Украйна може да продължи до края на 2023 г.

Западът не може да стои пасивно и да наблюдава агресията на Путин, подчерта британският премиер

22.04.2022 | 21:33 Редактор: Здравко Черкезов
Джонсън прогнозира: Войната в Украйна може да продължи до края на 2023 г.

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че има реална възможност войната в Украйна да продължи до края на следващата година. Изказването си Джонсън направи на пресконференция в Делхи, където е на посещение. Там британският премиер каза още, че следващата седмица британското посолство в Киев ще поднови работа, а Великобритания ще продължава да оказва активна военна помощ на Украйна.

Борис Джонсън заяви, че Западът не може да стои пасивно и да наблюдава агресията на Путин. Той даде висока оценка на британските дипломати, останали на работа в района и обяви, че посолството в Киев ще бъде отворено следващата седмица.

Една от целите на визитата на Борис Джонсън в Индия беше да убеди колегата си Нарендра Моди да подкрепи активно санкциите срещу Русия. По думите на Джонсън Моди е заявил, че "Индия иска мир и руските войски на напуснат Украйна", предаде БНР.

Джонсън каза, че ще затвори пробойните, така че британският износ до Индия да не стига до Русия и да бъде използван за руски оръжия, като призна, че войната в Украйна може да продължи до края на следващата година и че дори Русия може да я спечели.

В прогнозата си Джонсън се позова на прогнозите на британското разузнаване.

Преди три дни британското разузнаване оповести, че следващата фаза от инвазията вероятно ще е "война на изтощение" и ще продължи няколко месеца. Тогава беше направено предположението, че превъзходството в броя на руските войски "само по себе си вероятно няма да е решаващо" срещу ожесточената украинска съпротива.

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
До този отдолу Колко си *** не е истина. Точно обратното е. Украинците са в родината си и воюват за нея, докато руснаците умират на чужда територия заради решенията на някой друг. Няма как украинците да се откажат, защото няма къде да отидат. Те живеят там и воюват за земята си. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 5
анонимен
преди 2 години
Тази война ще продължи 1,5-2 месеци - предостатъчен срок за действия в Украйна и умора на украинците от нея.Дават се непрекъснато жертви - млади хора, които ще разберат, че те не воюват за страната си, а за Джо Деменцията, НАТО и 4 държави от ЕС. Т.е. стават кървав залог на поредния изкрейзил президент на краварите и съюзниците на САЩ. Мислещите хора на Украйна проумяват това, а Зеленски се очертава като маша на Бай Дън. Руснаците воюват за своя изконна територия и да не стават плячка на САЩ. Сигнализирай за неуместен коментар