Борис Джонсън няма да подаде оставка заради партитата по време на локдаун

Той заяви, че няма да напусне поста заради продължаващия конфликт в Украйна

19.04.2022 | 22:17 Редактор: Теодора Патронова
Борис Джонсън няма да подаде оставка заради партитата по време на локдаун

Британският министър-председател Борис Джонсън се извини на британските депутати за това, че е нарушил ограниченията заради коронавируса по време на първите вълни на пандемията в резиденцията си на „Даунинг стрийт“ 10, но няма да подаде оставка въпреки глобата, наложена от полицията.

"На 12 април получих известие за глоба във връзка със събитието на "Даунинг стрийт" на 19 юни 2020 г. Веднага платих глобата и се извиних на британците. Ще се възползвам от днешната възможност в първия ден след великденската ваканция, за да поднеса искрените си извинения на Камарата на общините", заяви Джонсън.

По време на обръщението на британския премиер към парламента редица депутати от опозицията призоваха Джонсън да подаде оставка, но той пренебрегна тези искания.

В отговор на подобен призив от страна на лидера на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър, Джонсън заяви, че отказва да подаде оставка заради продължаващия конфликт в Украйна и произтичащото от него повишаване на цените във Великобритания, съобщи БГНЕС.

"Мисля, че щеше да е добре той (Стармър - бел. ред.) да даде отговори на някои от въпросите, които споменах, не на последно място за кризата в Украйна, чиито последици се отразяват негативно на живота на всички в тази страна. Заради решаването на тези проблеми това правителство ще продължи да си върши работата", заяви британският премиер.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК