Русия удари оръжеен завод край Киев, произвеждащ ракети "Нептун"

Около 50 превозни средства, паркирани на близкия паркинг, са с изпочупени стъкла

15.04.2022 | 17:05 Редактор: Ваня Кузманова
Русия удари оръжеен завод край Киев, произвеждащ ракети

Оръжеен завод в района на Киев, произвеждащ ракети "Нептун", които украинската армия каза, че е използвала за удар по руския ракетен крайцер "Москва", стана мишена през нощта на руски удар, съобщиха днес журналисти на Франс прес от мястото на събитието.

Заводски цех и административна сграда до него в градчето Вишневе, на около 30 километра югозападно от украинската столица, бяха сериозно повредени, установи АФП. Около петдесет превозни средства, паркирани на близкия паркинг, са с изпочупени стъкла.

Говорителят на руското министерство на отбраната съобщи по-рано днес, че Русия е разрушила цех за производство на противокорабни ракети в завод "Визар" с крилата ракета "Калибър".

Работещ в завода източник каза, че ударите са били пет. Според него те са отмъщение за унищожаването на крайцера "Москва" - флагмана на руския Черноморски флот, който потъна вчера.

Губернаторът на Одеска област Максим Марченко каза през нощта на сряда срещу четвъртък, че ракети "Нептун" са били използвани от украинската армия за удар по крайцера "Москва". 

"Визар" е един от украинските заводи, които произвеждат тези ракети, според "УкрОборонПром", държавната холдингова компания, която управлява украинските оръжейни заводи, информира БТА. 

Москва засега не потвърждава тази версия за потъването, като просто заяви, че на борда на 186-метровия ракетен крайцер е избухнал пожар, който е взривил боеприпаси. След това крайцерът потънал при опит за изтеглянето му до най-близкото пристанище на буксир.

Трябва ли страната ни да изгони руския посланик Митрофанова?

Да, незабавно! Прекали със заплахите и обижда България във всяко свое изказване.
37%
Не трябва. Няма нужда допълнително да си разваляме отношенията с Русия.
39%
Да не взимаме прибързани решения. Трябва да изчакаме развитието на войната и да следим поведението на Митрофанова.
9%
Посланик Митрофанова има право да критикува поведението на държавниците ни.
16%
Общо 7028 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
rozova pantera
преди 2 години
Бийте един мощен Седесарски шут на митрофанова отзад, да й влезе в ауспуха Сигнализирай за неуместен коментар