Силни експлозии разтърсиха Украйна, жителите на Одеса и Мариупол се готвят за нови атаки

Сирените за въздушно нападение звучаха в цялата страна

15.04.2022 | 07:14 Редактор: Жаклина Иванова
Силни експлозии разтърсиха Украйна, жителите на Одеса и Мариупол се готвят за нови атаки

В Киев е спокойно, след като през нощта бяха регистрирани няколко силни експлозии, а сирените за въздушно нападение звучаха в цяла Украйна. Беше съобщено и за експлозии в Херсон, Харков и Ивано-Франкивск на запад.

Това стана часове, след като флагманът на руския Черноморски флот потъна. Експлозиите се определят от населението като едни от най-силните след изтеглянето на руските войски от тази част на страната през април.

По-рано Украйна пое отговорност за потапянето на "Москва" и каза, че крайцерът от е бил ударен с противокорабна ракета "Нептун". От руското министерство на отбраната дадоха още подробности за потъването на флагмана, като посочиха, че това е станало при изтеглянето на буксир на кораба към пристанището, където е трябвало да бъде откаран, след като през нощта на 13 срещу 14 април на борда му се взривили боеприпаси и е избухнал пожар. Повече от 500 моряци бяха евакуирани от кораба, след като мунициите на борба му експлодираха, посочи руското министерство на отбраната.

Жителите на Одеса и Мариупол, който е на брега на Азовско море, се готвят за нови руски атаки.

В обръщение към народа си президентът Володимир Зеленски каза на украинците, че трябва да са горди от това, че са оцелели 50 дни под руски атаки, докато руснаците са им давали максимум пет.

"Това е постижение на милиони украинци - на всеки един, който на 24 февруари е взел най-важното решение в живота си - да се сражава", допълни той.

Трябва ли страната ни да изгони руския посланик Митрофанова?

Да, незабавно! Прекали със заплахите и обижда България във всяко свое изказване.
37%
Не трябва. Няма нужда допълнително да си разваляме отношенията с Русия.
39%
Да не взимаме прибързани решения. Трябва да изчакаме развитието на войната и да следим поведението на Митрофанова.
9%
Посланик Митрофанова има право да критикува поведението на държавниците ни.
16%
Общо 7028 гласа

Снимка:БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК