Кадиров: Стотици са ранените сред предалите се украинци, но това е правилният избор

"Украинските групировки се разпадат ежедневно една след друга", заяви ръководителят на Чечения

13.04.2022 | 12:45 Редактор: Искра Ангелова
Кадиров: Стотици са ранените сред предалите се украинци, но това е правилният избор

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров потвърди информацията на Русия, че в Мариупол са се предали "повече от хиляда морски пехотинци от въоръжените сили на Украйна", включително "стотици ранени".

"Повече от хиляда морски пехотинци от въоръжените сили на Украйна се предадоха днес в Мариупол. Сред тях има стотици ранени. Това е правилният избор", написа той в канала си в Telegram.

Според Кадиров "украинските групировки се разпадат ежедневно една след друга".

"Войниците от въоръжените сили на Украйна не знаят какво да правят с ранените, не разбират накъде да се обърнат и какво да правят по-нататък, защото съпротивата е безполезна и практически не са останали бойни сили. Само отделни малки групи действат", допълни още той, цитиран от "Труд".

Главата на Чечения добави, че "в момента в недрата на Азовстал има около двеста ранени, които не могат да получат медицинска помощ".

"За тях и всички останали би било по-добре да прекратят тази безсмислена конфронтация и да се върнат при семействата си", каза Кадиров.

На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви началото на специална военна операция в Украйна в отговор на призив на лидерите на републиките в Донбас. Руският лидер подчерта, че плановете на Москва не включват окупацията на украински територии, целта й е демилитаризиране и денацификация на страната.

Трябва ли страната ни да изгони руския посланик Митрофанова?

Да, незабавно! Прекали със заплахите и обижда България във всяко свое изказване.
37%
Не трябва. Няма нужда допълнително да си разваляме отношенията с Русия.
39%
Да не взимаме прибързани решения. Трябва да изчакаме развитието на войната и да следим поведението на Митрофанова.
9%
Посланик Митрофанова има право да критикува поведението на държавниците ни.
16%
Общо 7028 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 3
Супер!
преди 2 години
Хубава новина. Фашисти са украинците. Трябва да им се даде добър урок, за да почнат да уважават и останалите нации. Яд ме е, че са убили доста бесарабски българи. А най-много ме е яд на тогавашното правителство на Борисов с псевдо президент Плевнелиев, че дори не отвориха и уста, за помощ на тези българи, за хората, които умряха и остават българи. Сред тях е имало и деца. Всичко се връща на този свят. Така да бъде! Сигнализирай за неуместен коментар