Зеленски: Русия може да използва още ракети и въздушни бомби срещу нас, но ще отговорим

Украинският президент отправи обвинения към нахлуващите сили в изтезания и малодушие

11.04.2022 | 08:16 Редактор: Жаклина Иванова
Зеленски: Русия може да използва още ракети и въздушни бомби срещу нас, но ще отговорим

В нощното си обръщение във Facebook президентът на Украйна Володимир Зеленски отправи обвинения към нахлуващите сили в изтезания и малодушие и каза на гражданите си да се подготвят за провеждането на "още по-мащабни операции от Русия в източната част на държавата".

"Те могат да използват още повече ракети срещу нас, още повече въздушни бомби. Но ние се подготвяме за техните действия. Ще отговорим", увери украинският президент.

Той отхвърли руските твърдения, че смъртните случаи на цивилни граждани в цяла Украйна са резултат от военните удари на самата Украйна, като ги нарече признак за слабостта на Русия.

"За убийствата в Буча казват, че не те, а уж ние сме виновни. Знаете ли защо го правят - от малодушие", каза той, цитиран от БГНЕС.

Украинският президент добави, че "те се страхуват да признаят, че политиката на Русия спрямо Украйна е била погрешна в продължение на десетилетия".

Украинският лидер заяви, че за да не признае грешките си, Русия е направила нови грешки: "Те се лишиха от всякакви политически инструменти и, не желаейки да се откажат от нереалистичните си амбиции, започнаха тази война. Когато малодушието се разраства, то се превръща в катастрофа. Когато на хората им липсва смелост да признаят грешките си, да се извинят, да се адаптират към реалността, да се учат, те се превръщат в чудовища. А когато светът ги игнорира, чудовищата решават, че светът е този, който трябва да се адаптира към тях. Украйна ще спре всичко това"

Трябва ли страната ни да изгони руския посланик Митрофанова?

Да, незабавно! Прекали със заплахите и обижда България във всяко свое изказване.
37%
Не трябва. Няма нужда допълнително да си разваляме отношенията с Русия.
39%
Да не взимаме прибързани решения. Трябва да изчакаме развитието на войната и да следим поведението на Митрофанова.
9%
Посланик Митрофанова има право да критикува поведението на държавниците ни.
16%
Общо 7028 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
Aspar
преди 2 години
Крадеца вика дръжте крадеца,ама едно доказателство не са представили по телевизията за руските зверства,само фалшиви обвинения до едно,Ю-Тюба е пълен с клипове от украински войници как изтезават руски такива,спРете фалшивата пропаганда спрете се НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА Сигнализирай за неуместен коментар