Украйна е открила над 1200 тела в района на Киев

Австрийският канцлер Карл Нехамер се среща с Путин

11.04.2022 | 07:48 Редактор: Ваня Кузманова
Украйна е открила над 1200 тела в района на Киев

Украйна съобщи, че е открила над 1200 тела в района на Киев, докато жителите на източната част на страната се подготвят за мащабно руско настъпление. На този фон се очаква днес австрийският канцлер Карл Нехамер да се срещне в Москва с руския президент Владимир Путин. Австрийският канцлер Карл Нехамер ще се срещне в Москва с руския президент Владимир Путин. Така Нехамер ще стане първият европейски лидер, срещнал се с Путин след началото на войната в Украйна на 24 февруари. 

В събота Нехамер посети Киев, където разговаря с украинския президент Володимир Зеленски. Целта на австрийския канцлер е да насърчи диалога между Русия и Украйна. Посещението на Нехамер в Москва е след предварителна консултация с ръководителите на Европейския съюз. 

Австрия е член на Европейския съюз, но не е част от НАТО. Страната подкрепя наложените санкции срещу Русия, но за сега отказва да покрепи прекъсване на руските газови доставки. Следващите седмици ще са от също толкова критично значение, както и тези от началото на войната.

В поредното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че руските войски ще предприемат още по-мащабни операции в източната част на страната. Зеленски обвини Москва, че се опитва да избегне отговорността за военни престъпления и отново призова западните страни за предоставяне на помощ на Украйна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК