Путин: Буча е цинична провокация от страна на режима в Киев

Кремъл определи като "фалшификация" снимките на трупове по улиците на града

06.04.2022 | 21:19 Редактор: Теодора Патронова
Путин: Буча е цинична провокация от страна на режима в Киев

Руският президент Владимир Путин даде днес принципната си оценка за "грубата и цинична провокация" на украинските власти в град Буча, близо до Киев, след оттеглянето на силите на Москва, предадоха Франс прес и ТАСС. В разговор с унгарския премиер Виктор Орбан Путин говори по-специално за "груба и цинична провокация от страна на режима в Киев в град Буча", според съобщение на Кремъл.

Това е първата реакция на руския президент по този случай, който предизвика международно възмущение.

Преди Путин и други руски длъжностни лица отрекоха всякакви злоупотреби на руските сили в Буча, а Кремъл определи като "фалшификация" снимките на трупове по улиците на града, публикувани през почивните дни от медии.

Днес говорителката на руската дипломация Мария Захарова обвини западни висши представители и медии, че са "произнесли присъда "виновен" срещу Русия, "без дори да са се опитали да проверят каквото и да било".

"Тази престъпна фалшификация беше измислена, за да оправдае следващия пакет от санкции" срещу Москва, отбеляза Захарова. Тя каза, че западните медии са "съучастници" в злоупотребите в Буча, написа БТА.

Според Захарова, украинската страна или е екзекутирала цивилните в града, или ги е транспортирала там за целите на инсценировката.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Радев
преди 1 година
Войни не се водят само по окопи,дори да не е вярно естествено и с пълно право нападната страна ще се опита да уязви където може по силният противник,те ще стрелят с ракети и топове ,по тях а украинците басма ще им цепят,като че ли нагости с цветя са отишли там Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 3
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
преди 1 година
Тез каква долна *** са! И Захарова, и Путин, и Лавров, и Песков... Всички са за смърни присъди. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
Я пая
преди 1 година
Катин е провокация също както буча Сигнализирай за неуместен коментар