Русия подготвя мащабна атака, откриха мъртъв изчезналия Саша, САЩ посягат на дъщерите на Путин

Европа спира вноса на руски въглища на стойност 4 милиарда евро

06.04.2022 | 13:52 Редактор: Жаклина Иванова

Русия подготвя мащабна атака в Източна Украйна. А след откритите убити цивилни в Буча, Европейският съюз и Съединените щати готвят нови санкции на Русия.

Вашингтон обмисля мерки, насочени към двете дъщери на Владимир Путин, както и към най-голямата руска банка. Като част от петия пакет санкции, Европа пък спира вноса на руски въглища на стойност 4 милиарда евро.

След изтеглянето на руските войски от северните части на Украйна и региона на Киев, сега руската армия засилва настъплението си на изток, за да вземе контрола над целия Донбас. А хиляди местни жители бягат на Запад. Украинските войски обаче са на отбранителни позиции.

Преди войната Тарас е бил механик. Сега обаче събира труповете по улиците.

"Обаждат ни се, дават ни адрес и отиваме да търсим къде има трупове, за да ги премахнем. Никога не съм правил подобно нещо. Плашещо е. Изпитвам гняв, нищо друго", сподели той.

В момента Буча е в развалини. Малкото коли, които се движат по улиците, трябва да избягват телата на убитите цивилни.

"В нашия химн се казва, че трябва да жертваме душата и тялото си за нашата свобода. И тези хора решиха да го направят. Разговарях с местните, те са щастливи, че се оттеглиха руските войски. Ние ще им помогнем да се възстанови всичко, което са загубили", каза председателят на Върховната Рада в Украйна Руслан Стефанчук.

1/3 от града е разрушена, половината от Ирпин - също. В другите градове е катастрофата е подобна. Тежките боеве и руските въздушни удари продължават срещу пристанищния град Мариупол и град Харков.

4-годишният Саша, който беше изчезнал на 10 март, след като е паднал от лодка при отчаян опит да избяга с баба си от войната, е открит мъртъв.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 11
Истината
преди 1 година
За неподчинение цветя ли искате. Сигнализирай за неуместен коментар