Проф. Чуков: Вероятно хората на Рамзан Кадиров стоят зад клането в Буча

"Русия не може да разбере, че това не е фронтът "Нусра", каза международният анализатор

04.04.2022 | 17:07 Редактор: Искра Ангелова
Проф. Чуков: Вероятно хората на Рамзан Кадиров стоят зад клането в Буча

Вероятно хората на чеченския лидер Рамзан Кадиров стоят зад клането в Буча. Това каза международният анализатор проф. Владимир Чуков в интервю за "Фокус".

"Най-вероятно ще се стигне до Рамзан Кадиров. Начинът на зверствата, начинът на извършването на тези ужасяващи неща просто напомнят това, което ние видяхме в Сирия, отново изнасилвания, дори много по-грозни неща", посочи Чуков.

Според него хората на Кадиров са в координация с руското командване и получават заповеди от тях.

"Имат своите контакти и координации с останалите паравоенни формирования, например с "Вагнер". Те са изключително заедно действащи в различни позиции в Сирия. Тук, доколкото разбирам, отново има чудесно взаимодействие между тези вече два познати партньора в рамките на руските въоръжени сили. Това е всъщност ще ви кажа част от тактиката на Русия да уплаши украинското население с тези ужасни престъпления. Т.е. да ги уплаши така, че те да се откажат от украинската власт", каза още Владимир Чуков.

"Русия не може да разбере, че украинската армия не е Сирийската свободна армия, това не е "Ислямска държава", това не е фронтът "Нусра", а е една добре въоръжена европейска армия с висок дух", коментира още анализаторът.

"Тилът на Украйна - това е Европейският съюз, който е много по-богат от Русия. А като сложите и американския тил, някак си нещата стават несъизмерими – това, което те просто не могат да го разберат", допълни проф. Чуков.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 2
Вътю Т. Панчев
преди 2 години
Чуков , чу кай се , ми требе да лизнеш иначе ти изстина мястото ...а дали си чувал въш кар ю за един ,,възродителен процес" у наше село ?? И ако не бехме у варшафскио договор сега щеше да си резак или нарязан Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 2
РУСИЯ Е НЕВИННА
преди 2 години
СПЪТНИКОВИТЕ СНИМКИ ДОКАЗВАТ, ЧЕ ТРУПОВЕТЕ СА БИЛИ ТАМ ДЪЛГО ВРЕМЕ.ОБАЧЕ НЕ ВЯРВАМ РУСНАЦИ ДА СА ГО НАПРАВИЛИ. ТОВА НАИСТИНА СА ИСЛЯМИСТИТЕ НА КАДИРОВ. НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ВКЛЮЧВАТ ТОЗИ ЧОВЕК В ДЕЙСТВИЕ В УКРАЙНА! Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 1
Атанас Христов
преди 2 години
Няма диктатор който руснаците да не са подкрепили. Сигнализирай за неуместен коментар
1
13 rate up comment rate down comment 0
П. Утин
преди 2 години
Мнееее.. , това са западни лъжи, Русия изпраща в Украйна само миролюбиви и състрадателни чеченски доброволци за разнасяне на хуманитарни помощи по домовете ! Сигнализирай за неуместен коментар