Русия се подготвя за офанзива в Югоизточна Украйна

Руските сили са съсредоточили вниманието си върху градовете Попасная и Рубежное

05.04.2022 | 12:57 Редактор: Ваня Кузманова
Русия се подготвя за офанзива в Югоизточна Украйна

Русия се подготвя за офанзива в Югоизточна Украйна, каза днес украинският генерален щаб, цитиран от Асошиейтед прес.

Руските въоръжени сили прехвърлят свои части на изток, за да установят контрол върху промишления център на Украйна - региона на Донбас. Преди това те се изтеглиха от околностите на столицата Киев, където през уикенда бяха открити тела на убити. Това доведе до обвинения във военни престъпления и призиви за затягане на санкциите срещу Москва, отбелязва АП.

Руските сили сега са съсредоточили вниманието си върху превземането на градовете Попасная и Рубежное в Луганска област и на стратегическото пристанище на Азовско море Мариупол в Донецка област, написа украинският генерален щаб на своята страница във Facebook. Той съобщи още, че достъпът до Харков, втория по големина град в Украйна, е блокиран от руската армия, информира БТА. 

"Врагът прегрупира войските си и концентрира усилията си върху подготовката на офанзивна операция в източната част на нашата страна. Целта на руската армия е да установи пълен контрол върху територията на Донецка и Луганска област", се отбелязва в изявлението на украинската армия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
2 rate up comment rate down comment 1
Антинатовец
преди 2 години
Фашагите още ли бълнуват че Донецка и Луганска област ще останат тяхни? Загубили са ги за вечни времена щото 8 години подлагаха хората там на масов геноцид. Гледайте обективната телевизия АЛФА с клипове от тях за да чуете как Русия с конвои Камиони показваха хуманитарна помощ с храни за Мариопул Донецк и Луганск. Как хората там им благодаряха. Как войници от фашагите се предаваха в плен заедно с техниката.Украйна ще загуби и достъп до Азовско море след войната.Пада им се на фашагите. Сигнализирай за неуместен коментар