Русия към САЩ: Спрете да помпате Украйна със смъртоносни оръжия

"Провокацията в Буча е връх на лъжата и цинизма", настоя посланикът в САЩ Анатолий Антонов

05.04.2022 | 08:51 Редактор: Тодор Петров
Русия към САЩ: Спрете да помпате Украйна със смъртоносни оръжия

Руското посолство в САЩ призова Вашингтон да спре да помпа Украйна със смъртоносни оръжия. "Съединените щати са тези, които провокират все повече и повече жертви", се казва в изявление на посолството в Telegram.

Дипломатическата мисия смята, че неспособността на киевския режим да осигури правилен контрол и защита на оръжията е довела до ширещи се спонтанни банди, занимаващи се с грабежи и терор.

"Обвиненията за военни престъпления, за които се твърди, че са извършени от руски военни на територията на Украйна, са част от координирани усилия на западните страни за демонизиране на руските въоръжени сили. Провокацията в Буча е връх на лъжата и цинизма", заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов.

Русия твърди, че разполага с фактически доказателства за провокации в Буча.

"Готвим се възможно най-бързо да ги представим пред Съвета за сигурност", каза по-рано на извънреден брифинг постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя, цитиран от БТА.

Той посочи, че четири дни след като руските военни са напуснали Буча, там не е имало "нито един признак за жестокости, нито веднъж не е споменавано за тях".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК