САЩ изпращат защитна екипировка на Украйна срещу химически оръжия

Това заяви говорителят на Белия дом Джен Саки

02.04.2022 | 09:00 Редактор: Искра Ангелова
САЩ изпращат защитна екипировка на Украйна срещу химически оръжия

Съединените щати изпращат на Украйна защитна екипировка заради опасенията от възможно използване на химически или биологични оръжия по време на руската инвазия.

Говорителят на Белия дом Джен Саки заяви, че доставките на поисканото от Киев оборудване се правят с оглед на предупрежденията от Вашингтон и други държави, че Русия може да използва подобни оръжия и да планира операция под фалшив флаг, предава БНР.

"Правителството на Съединените щати предоставя на украинското правителство животоспасяващо оборудване и запаси, които могат да бъдат използвани, в случай че Русия използва химическо или биологично оръжие срещу Украйна", обясни на брифинг говорителят на Белия дом, цитирана от Си Би Ес и Ройтерс.

В същото време американските военни са отменили планове за изпитване на междуконтинентална балистична ракета. Според агенция Ройтерс решението е било взето, за да бъде намалено напрежението между Съединените щати и Русия.

Надцени ли се Путин или подцени Украйна и Запада?

Да, трябваше да се откаже след силния отпор на украинците и неуспеха на бързата окупация.
15%
Не очакваше толкова тежки санкции, но няма да признае поражение.
21%
Путин е непоколебим, защото газта и копчето за ядрените оръжия са в ръцете му.
10%
Много добре знае какво прави и войната се развива по предварителния му план.
54%
Общо 7417 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Динев
преди 2 години
И на на него като всички русийски гусудари му хлопа дъската,през зимната война 1940година СССР напада Финландия при -40 градуса,с един милиона армия и след 300 000 жертви се изтеглят с подвити опашки,финландците и сега смятат за победител за руснаците човешкият живот не е от значение Сигнализирай за неуместен коментар