Изстреляна ракета от КНДР падна върху университет и уби двама души

Данните са на южнокорейското разузнаване

31.03.2022 | 08:08 Редактор: Искра Ангелова
Изстреляна ракета от КНДР падна върху университет и уби двама души

Двама души са убити, след като ракета, изстреляна при пореден опит от властите в Северна Корея, е паднала върху университет, предаде в. "Мирър". Медията се позовава на данни от южнокорейското разузнаване.

На 16 март властите в Сеул съобщиха, че Пхенян е изстрелял ракета, която се е взривила малко след началото на полета. Сега се твърди, че фрагменти от ракетата са паднали на покрива на университета в града, като при инцидента са загинали двама души.

Ракетата Hwasong-17 беше изстреляна от летището в Пхенян Сунан. Първоначално беше съобщено, че ракетата е паднала върху къща, но според данни от южнокорейското разузнаване отломки са паднали върху университета.

Сателитни снимки показват огромен кратер до Политическия и военен университет Ким Чен Ир, на около 9 километра от летище Сунан в Пхенян, съобщава БГНЕС. Смята се, че това е десетият ракетен тест от началото на тази година.

Лий Чун Гюн, почетен научен сътрудник в Южнокорейския институт за политика в областта на науката и технологиите, вече предупреди, че ако токсичните горива на ракетата паднат върху цивилни жилищни райони в Северна Корея, ще причинят сериозни наранявания на хората.

Миналата седмица властите в Пхенян пуснаха кадри от изстрелването на нова междуконтинентална балистична ракета. Наречена Hwasong-17, ракетата е способна да поразява цели в повечето райони на земното кълбо, включително Съединените щати.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК