Захарова за експулсирането на дипломати от България: Провокация, не мислят за последиците

Тази неприятелска стъпка, както и всички предишни, ще получи адекватен отговор, казва говорителят на МВнР на Русия

21.03.2022 | 22:26 Редактор: Елеонора Танева
Захарова за експулсирането на дипломати от България: Провокация, не мислят за последиците

Москва разглежда експулсирането от София на десет руски дипломати като поредната провокация. Това се казва в днешно изявление на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"Разглеждаме това като поредната провокация, опит за отличаване в западната надпревара по бързо разрушаване на отношенията с Русия, без изобщо да се мисли за последиците, за националните интереси и стремежите на собствения народ", отбелязва Захарова.

"Тази неприятелска стъпка, както и всички предишни, ще получи адекватен отговор", казва говорителят на министерството, цитирана от БТА. 

Тя благодари "на многобройните български граждани, които остават имунизирани срещу антируската пропаганда, разбират същността на случващото се и публично декларират своето несъгласие с такава късогледа линия".

Захарова определя действията на София като "демарш с безпрецедентен мащаб" и припомня, че това е осмото експулсиране на служители на руската дипломатическа мисия в България от 2019 г. насам.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


4
2 rate up comment rate down comment 0
Наблюдател
преди 2 години
Не руснаците са истинският ни враг, разбиа се. Истинският ни враг са българските русофили, рубладжийте и техните ***... Сигнализирай за неуместен коментар
3
6 rate up comment rate down comment 2
Pit
преди 2 години
България винаги е страдала от инфантилни Политици.Защо не се направи едно проучване сред българските граждани и тогава ще излезе истинската позиция на България Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 7
Славянин
преди 2 години
1
8 rate up comment rate down comment 7
Свобода!
преди 2 години
Обикновените българи са с Русия и нямат право на глас. Цензурата, манипулацията и пропагандата не дава глас на обикновените хора. Положително е че Захарова ни дава сигнали, че не са ни забравили. Вън НАТО, САЩ, ЕС от България! Сигнализирай за неуместен коментар