Украйна отхвърли ултиматума на Русия да предаде Мариупол

Силен обстрел късно снощи в Киев

21.03.2022 | 06:49 Редактор: Тодор Петров

26 дни от началото на войната. Украйна отхвърли поставения от Русия ултиматум да предаде Мариупол до 4 часа днес. Украинските войски са категорични, че ще продължат отбраната на града, въпреки че Москва обеща да отвори хуманитарни коридори, ако украинците сложат оръжие.

Силен обстрел е имало късно снощи по жилищен район и търговски квартал в северозападната част на Киев. Жертвите са най-малко 4, а спасителните екипи все още гасят голям пожар в района. 

Междувременно на част от служителите в "Чернобил" беше разрешено да напуснат централата, след като повече от три седмици бяха блокирани в нея. Да поемат дежурствата са пожелали доброволно над 40 техни колеги. 

Във видеообръщение президентът Володимир Зеленски посочи, че Израел е добро място за преговори с Русия. Междувременно от Белия дом съобщиха, че президентът на САЩ Джо Байдън ще проведе телефонен разговор с френския президент Еманюел Макрон, германския канцлер Олаф Шолц, италианския премиер Марио Драги и британския премиер Борис Джонсън, за да обсъдят координирани отговори на руската инвазия в Украйна. 

В Брюксел днес заседават министрите на външните работи от общността, като България е представена от министър Теодора Генчовска.

Трябва ли България да изпрати въоръжение на Украйна?

Да, по най-бързия начин! Бяхме длъжни да го направим много по-рано.
21%
Да, но не на всяка цена. Само при крайна необходимост или натиск от НАТО.
5%
Не, стига сме се бутали между шамарите! Прекалихме с говоренето, остана да пратим и оръжие.
56%
Страната ни неофициално вече е изпратила въоръжение в Украйна.
4%
Ще се превърнем в мишена на Русия, ако изпратим оръжие на Украйна!
15%
Общо 4869 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 0
paisa
преди 2 години
Опасенията, че ще се превърнем в мишена са напълно неоснователни.Поради простата причина, че това не зависи от нашето поведение по никакъв начин.Ние сме на стратегическо за Русия място и ако Путин реши да направи стъпка към нахлуване, няма да го направи аради поведението ни, а заради собствените си идеи.Поведението ни няма никакво значение. Историята го доказва. Цар Борис и правителството му като не изпратиха нито един войник на Източния фронт, какво последва? Разстрели по заповед на Москв ... Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 1
Astinomias
преди 2 години
И как си го взеха двойка? В пропагандата ли? Ако е там, те руснаците вече владеят технически света. Или как? Дефакто в Мариуопол са етнически руснаци, и руснаци, руснаци изтребват, пазейки го украинския геноцид, като ги подлагат точно на такъв. Или започнете да мислите с тези глави, или си ги разбиите някъде в някоя стена за да не ви пречат, защото се вижда че не ви работят... Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Те руснаците просто си го взеха. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
Никой
преди 2 години
Значи да бъдем по точни САЩ е отказал да бъде предаден града, защото искат да бъде разрушен и изравнен със земята. Сигнализирай за неуместен коментар