Русия: Изстреляни са по Украйна ракети "Калибър" и "Кинжал"

Руската ракета "Калибър" е поразила цех на завод за ремонт на бронирани машини

20.03.2022 | 10:57 Редактор: Ваня Кузманова
Русия: Изстреляни са по Украйна ракети

Русия е атакувала тази нощ с ракети  "Калибър" и "Кинжал" голяма база за горивно-смазочни материали в украинската Миколайвска област, съобщи днес говорителят на руското военно министерство ген. Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

По думите му крилатите ракети "Калибър" са били изстреляни от акваторията на Каспийско море, а хиперзвуковите "Кинжал" - от въздушното пространство на Кримския полуостров. Базата, която е доставяла гориво за украинските сили в Южна Украйна, бе унищожена, заяви генералът, цитиран от БТА. 

Стартирала от водите на Черно море руска ракета "Калибър" е поразила и цех на завод за ремонт на бронирани машини в украинския Нижински район, добави Конашенков. През изминалата нощ руската оперативно-тактическа и армейска авиация е поразила 62 военни обекта в Украйна, каза още говорителят на военното министерство в Москва.

Трябва ли България да изпрати въоръжение на Украйна?

Да, по най-бързия начин! Бяхме длъжни да го направим много по-рано.
21%
Да, но не на всяка цена. Само при крайна необходимост или натиск от НАТО.
5%
Не, стига сме се бутали между шамарите! Прекалихме с говоренето, остана да пратим и оръжие.
56%
Страната ни неофициално вече е изпратила въоръжение в Украйна.
4%
Ще се превърнем в мишена на Русия, ако изпратим оръжие на Украйна!
15%
Общо 4869 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 3
KOREKTNO
преди 2 години
Имаме толкова наши си проблеми за решаване,затънали сме догуша в блатото на посредственността,че на други трябва да помагаме.Най-бедната държава сме,а все се врем дето не ни е работа.Нашата помощ дет се казва ще се събере на опашката на комара и пак ще остане място,с нея само ще си навлечем достатъчно друга беля на главата.Политиците ни са гъзоблизци и преди и сега няма промяна!Едно време гледаха все в едната посока,сега все в другата,който им пусне аванта на негова страна са. Сигнализирай за неуместен коментар