В неизвестност е Марина Овсянникова, поискала мир в национален ефир в Русия

В страната използването на думата "война" в медиите е забранено

15.03.2022 | 13:25 Редактор: Тодор Петров

Адвокатите на журналистката, която прекъсна ефира на руската държавна телевизия с плакат "Не на войната", все още не знаят къде е и не могат да се свържат с нея. Марина Овсянникова, служител на "Първи канал", се появи зад гърба на водещата с антивоенен плакат. 

Тя веднага е била задържана и според последните поправки в Наказателния кодекс може да получи между 3 и 15 години затвор. 

В Русия използването на думата "война" в медиите е забранено, а за случващото се в Украйна се съобщава като за специализирана военна операция. В предварително записано видео Овсянникова пък обяснява, че случващото се в Украйна е престъпление, а Русия е агресор. 

В телевизията е започнала проверка за "инцидента". Много украинци и самият президент Володимир Зеленски ѝ благодариха за подкрепата и позицията.

"Отговорността за тази агресия е само на един човек - Владимир Путин. Баща ми е украинец, майка ми е рускиня, ние никога не сме били врагове. Русия трябва веднага да прекрати тази братоубийствена война, нашите народи могат да се помирят", заяви Овсянникова преди да влезе в ефир.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Манасиев
преди 2 години
Донякъде е права.Но от BBC и CNN разбрах , че руснаците изтребват само фашизираните им елементи.Май цивилните не ги закачат. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 2
Манасиев
преди 2 години
Няма такова понятие "журналистка" .Вие къде сте учили.Може би в Харвард? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Гост
преди 2 години
Браво с такива по бързата процедура требва Сигнализирай за неуместен коментар