Арестуваха руска журналистка, призовала за край на войната в ефир (+ВИДЕО)

"Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са срещу войната", гласи плакатът ѝ

15.03.2022 | 08:40 Редактор: Жаклина Иванова

Журналистка от руския "Первый канал" призова за спиране на войната в Украйна по време на централната новинарска емисия "Время".

Докато известната водеща Екатерина Андреева говори за санкциите, наложени на Русия, друга жена изненадващо влезе в кадър и издигна транспарант с надпис: "Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са срещу войната".

По информация на бившия главен редактор на "Ехото на Москва" Алексей Венедиктов, това е редакторът Марина Овсянникова. Малко след това тя качи и видео в YouTube, в което заяви, че случващото се в Украйна е престъпление, а Русия - агресор.

"Отговорността за тази агресия е само на един човек - Владимир Путин. Баща ми е украинец, майка ми е рускиня. Ние никога не сме били врагове. Русия трябва веднага да прекрати тази братоубийствена война, нашите народи могат да се помирят", каза Марина Овсянникова.

Первый канал е започнал проверка за "инцидента". А Овсяникова е била в полицейското управление на квартал Останкино, предаде БНР.

"Може да бъде подведена под отговорност, включително по член 20.3.3. от Кодекса за административните нарушения ("Публични действия, насочени към дискредитиране на използването на въоръжените сили на Руската федерация с цел защита на интересите на Руската федерация и нейните граждани, поддържайте международния мир и сигурност")", каза източник на ТАСС.

Снимка: YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК