САЩ и съюзниците им ще продължат да засилват натиска върху Русия

Вашингтон ще защитава "всеки инч" от териториите на натовските държави

13.03.2022 | 20:50 Редактор: Теодора Патронова
САЩ и съюзниците им ще продължат да засилват натиска върху Русия

Съединените щати и съюзниците им ще продължат да засилват икономическия натиск върху Русия в отговор на разширението на обхвата на руското нашествие в Украйна. Това заяви съветникът по националната сигурност на американския президент Джейк Съливан в интервю за Си Ен Ен, след като вчера и днес Русия бомбардира редица райони в Западна Украйна.

При една от тези бомбардировки тази сутрин край Яворов, на десетина километра от украинската граница с Полша, бяха убити десетки хора, съобщи БНР.

Съливан повтори предупреждението, че Вашингтон ще защитава "всеки инч" от териториите на натовските държави. Той отправи предупреждение и към Китай и други държави, че ще Вашингтон няма да остави без последици, ако се опитат да помогнат на Русия да избегне западните санкции.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
ИОщеНещо
преди 2 години
Крайно наложително е всички страни предизвикли тази огромна трагедия в Украина да започнат преговори незабавно и да постигнат бърз, траен и справедлив мир.И така наречения "Запад" да не се прави на вода ненапита и да продължава да налива масло в огъня, а да се покае. Защото светът е вече много малък и... Господ вижда. Сигнализирай за неуместен коментар