Путин каза дали спира доставките на газ за Европа

Санкциите от началото на "специалната военна операция в Украйна", се усещат, заяви руският президент

10.03.2022 | 18:04 Редактор: Елеонора Танева
Путин каза дали спира доставките на газ за Европа

Москва, която е основен производител на енергия и доставя една трета от природния газ за Европа, ще продължи да изпълнява договорните си задължения. Това съобщи руският президент Владимир Путин пред правителството.

Той призна, че санкциите, наложени от началото на това, което Русия нарича своя "специална военна операция в Украйна", се усещат.

"Ясно е, че в такива моменти търсенето на определени групи стоки винаги нараства, но не се съмняваме, че ще решим всички тези проблеми, като работим спокойно", каза той.

На същата среща финансовият министър Антон Силуанов каза, че Русия е предприела мерки за ограничаване на изтичането на капитали и че страната ще обслужва външните си задължения в рубли.

"През последните две седмици западните страни по същество водеха икономическа и финансова война срещу Русия“, каза още той, цитиран от БНР.

Той отбеляза, че Западът не е изпълнил задълженията си към Русия, като е замразил нейните златни и валутни резерви. "Западът се опитва да спре външната ни търговия", каза Силуанов.

"В тези условия приоритет е за нас да стабилизираме ситуацията във финансовата система", заключи Силуанов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК