Зеленски: Руският ядрен тероризъм в Украйна ще бъде краят на Европа

Трябва незабавно да спрем руските военни, призова украинският президент

04.03.2022 | 07:00 Редактор: Тодор Петров

Предупреждаваме всички, че нито една нация не е обстрелвала атомни електроцентрали. За първи път в историята на човечеството терористичната държава извършва ядрен тероризъм. Трябва незабавно да спрем руските военни!

Това заяви украинският президент Володимир Зеленски, след като по-рано кметът на Енергодар съобщи, че гори най-голямата атомна електроцентрала в Европа и пета в света - Запорожката. Според него пожарът е възникнал след руска атака.

"Украйна има 15 ядрени блока: ако има експлозия, това ще бъде краят на всичко, краят на Европа! Това означава евакуация на Европа", подчерта Зеленски.

"Само незабавните действия на Европа могат да спрат руските войски. Не позволявайте на Европа да умре от катастрофа в атомна електроцентрала", настоя президентът на Украйна.

Британският премиер Борис Джонсън призова за свикването на спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, което да се проведе през ​​следващите няколко часа. След пожара в близост до украинската атомна електроцентрала Джонсън заяви, че безотговорните действия на президента Путин вече може пряко да застрашат сигурността на цяла Европа.

Заков вместо Янев - подкрепяте ли смяната на военния министър?

Категорично "да"! Стефан Янев допусна непростима грешка с позицията си.
29%
Категорично "не"! С действията си Янев защитаваше основно българския национален интерес.
54%
Не трябваше да сменят военния министър в разгара на войната в Украйна, независимо от разминаванията в позициите.
11%
Одобрявам смяната на Янев, но Драгомир Заков не е най-подходящ за поста военен министър.
6%
Общо 3539 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
1 rate up comment rate down comment 1
Български офицер
преди 2 години
Отдавна е време Светът да унищожи Въшливите Съветско-Руски памуклийки....!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
ББ
преди 2 години
Заиграването с АЕЦ "Запорожие", което е възприел Зеленски показва единствено само слабост и политическа немощ. Тъжно за народа на Украйна, ако това им е водачът, Всеобщата паника няма да свали Путин - най-много да обедини руснаците. Това ли се търси? Ако руснаците искаха някакъв проблем с АЕЦ - щяха да гръмнат Чернобил, а не да го пазаят, както пазят и Запорожие. Сигнализирай за неуместен коментар