ЕП прие молбата на Зеленски, стартира процедура по приемане на Украйна в ЕС

"Никой няма да ни сломи, ние сме силни", заяви украинският президент

01.03.2022 | 15:17 Редактор: Здравко Черкезов

Европейският парламент прие молбата на Украйна за членство в Европейския съюз. Евродепутатите стартират специална процедура за присъединяване. 

В началото на извънредното заседание украинският президент Владимир Зеленски се включи онлайн и призова Европа да приеме страната му в Европейския съюз. Той припомни, че на 28 февруари официално подписа молба за членство на Украйна в Европейския съюз.

"Никой няма да ни сломи, ние сме силни! Вчера 16 деца бяха убити. Докажете, че наистина сте европейци, слава на Украйна", заяви той. 

Последваха бурни аплодисменти. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел посочи, че руският президент е започнал брутална инвазия в Украйна, непровокирана война, основана на ужасни лъжи. 

Одобрявате ли позицията на България срещу руската агресия в Украйна?

Да, категорично! Позицията ни е навременна и много точна.
15%
Реакцията ни закъсня, трябваше по-рано да заемем твърда позиция срещу руската агресия.
23%
Не трябваше да заемаме толкова остра позиция и да подкрепяме санкции срещу Русия!
43%
Неизбежни са тежките икономически последствия за България, каквато и позиция да бяхме заели.
19%
Общо 10009 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Борисов
преди 2 години
Категорично не одобрявам нашата позиция! Какво се ежите за тази Украйна, използвайте ресурсите за да помогнете на собствения си народ който виждаме всеки ден че гние в нищета когато пътуваме. Ще им осигурите работа, жилища защо не го правите за стотиците Българи на прага на бедността. Това не е съпричастност а лицемерие. Защо не се отзовахте на сирийската бежанска вълна. Не ви интересува другата страна на монетата. Че хиляди руски граждани в продължение на десетилетия са били малтретирани в укра Сигнализирай за неуместен коментар