Тежка нощ в Украйна: Руският военен конвой до Киев е дълъг 64 км

В Киев беше обявена въздушна тревога

01.03.2022 | 06:50 Редактор: Тодор Петров

Шести ден от войната в Украйна и поредна тежка нощ за украинските и руските войски, както и за мирното население. Редица градове на страната са огласени от звука на сирени, стрелби и експлозии.  Ракета е паднала в близко предградие на украинската столица снощи. 

Атаките продължават. Сателитни кадри, заснети в понеделник, показват, че руският военен конвой северно от Киев е дълъг около 64 километра. Продължава щурмът на руските войски в Херсон. Съобщава се, че градът е обграден от руските части, които по-рано щурмуваха летището и се стремят да получат пълен контрол над него. Според местните медии, на всички изходи на град Херсон са поставени постове. 

В Харков в някои квартали са на студено и тъмно. Проблемите със снабдяването с ток и вода са възникнали, след като руски военни са ударили някои от подстанциите.

Засега няма информация за обстрел на Харков през изминалата нощ. Появиха се обаче различни информации за сирени за въздушни удари в населени места в Западна Украйна - Тернопил, Волин и Ровно. 

Междувременно властите в т.нар. Луганска народна република съобщиха, че украински военни извършили 6 обстрела на територията ѝ. До момента преговорите между Украйна и Русия не дадоха конкретен резултат. Двете делегации са обсъдили вероятна втора среща, но точна дата за това все още няма.

От днес Украйна въвежда безвизов режим за чуждестранни доброволци, които искат да помогнат за защитата на страната. Мярката бе въведена с указ на президента Володимир Зеленски за периода на въведеното военно положение.

Одобрявате ли позицията на България срещу руската агресия в Украйна?

Да, категорично! Позицията ни е навременна и много точна.
15%
Реакцията ни закъсня, трябваше по-рано да заемем твърда позиция срещу руската агресия.
23%
Не трябваше да заемаме толкова остра позиция и да подкрепяме санкции срещу Русия!
43%
Неизбежни са тежките икономически последствия за България, каквато и позиция да бяхме заели.
19%
Общо 10009 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
paragraf17@abv.bg
преди 2 години
Страшно е! Една война не води до нищо хубаво! Сигнализирай за неуместен коментар